Lucidity

Onrustige dromen of moeilijk slapen? Lucidity helpt.
Leer dromen te sturen en bepaal zelf wat er 's nachts gebeurt.
Neem controle over je nachtrust en versla elke nachtmerrie!

Rol

UX Design, UI Design, Product video

Jaar

Februari 2018 – april 2018

Opdrachtgever

Opleiding: CMD

Lucidity combineert een ‘Dream Diary’ en e ‘Reality Checker’ om het slaappatroon van de gebruiker te beïnvloeden. Op elk moment van de dag kun je opnames maken en terug luisteren met de ingebouwde recorder van de Dream Diary.

Ook heeft deze een vervangbaar notitieblok. Hier kun je dromen uitschrijven en bijhouden hoe je je voelt. Het kan namelijk zijn dat dezelfde droom regelmatig terugkomt. Door het schrijven en teruglezen kunnen deze herkend worden. 

De Reality Checker is een polsband die een paar keer per dag vibreert. Dit is het signaal om een reality check uit te voeren. Droom ik, of is dit echt? Ook tijdens je REM-slaap krijg je dit signaal.

De combinatie van de Dream Diary en Reality Checker helpen je lucide te dromen. Samen helpen ze jouw nachtrust te verbeteren.

Realiteit's controle

Om de realiteit te checekn geeft armband de Reality Checker je een signaal. Wanneer de Reality Checker je een signaal geeft is he de bedoeling om te checken of je droomt of wakker bent, dit kan gedaan worden door naar je handen te kijken of een tekst te lezen.

Signaal tijdens het slapen

Tijdens het meet de Reality Checker je hartslag om te weten wanneer je in de REM-slaap bent, dit is de droom fase van het slapen. Als dit zo is geeft de Reality Checker, net zoals in de realiteit, een signaal. Dit is een lichte trilling, zodat het jou niet wakker maakt. Het signaal zal bewustwording creëren, je weet dat je droomt en kan dus beginnen met het controleren van de droom.

Spreek je droom in

Wanneer je wakker bent is het belangrijk om je dromen op te schrijven, dit kan gedaan worden in de Dream Diary. Door dromen op te schrijven onthoudt je ze beter. Het onthouden van de droom helpt je om de patronen in je dromen te herkennen. Heb je geen tijd om de droom op te schrijven, kan de droom ook worden ingesproken, de Dream Diary zal de droom een week onthouden. 

Ontdek de patronen

Het kan voorkomen dat je een droom, of een deel van een droom twee keer droom. Dit zal gemerkt worden nadat je dromen begint op te schrijven. Om deze reden is het belangrijk om goed over je dromen en de betekenis van je dromen na te denken. Als de droom terugkomt, ben je voorbereidt.
Op deze manier zijn dromen sneller te herkenen en beter te sturen.

Dream Diary

Reality Checker

Product video

Play Video

Product foto's

"Een bijzonder project, niet alleen door het conceptuele niveau (waar de meeste oplossingen habit-forming waren komt dit team met het tegenovergestelde, een product dat als het goed is zichzelf uiteindelijk overbodig maakt en de gebruiker ECHT helpt) maar ook door het niveau van uitwerking. Een prachtige conceptvideo, onepager en een fysiek prototype. Al het werk had door een tweedejaars team ingeleverd kunnen worden en dan was het nog steeds als van hoog niveau beschouwd. Zoals je merkt, niets meer dan lof van mij voor dit team."
K. Giuseppin
Docent